kleywerk

Kleywerk is een samenwerking tussen Mariëlla Koenders ( Kleytuin) en Pascale van den Berge (De Aardewerkfabriek). Samen maken wij producten (o.a. wandlampje Snater) en geven wij kinderfeestjes, workshops en cursussen. Deze vinden plaats in het keramieklokaal bij Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.

www.kleywerk.nl

KLEYWERK DRAAIEN

Dinsdag, woensdag, Donderdag

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn


Dinsdagavond: 19:00-21:30 uur. Dit is een gemengde groep draaien/handvormen met 2 docenten. Aantal lessen 8. Prijs: €176,- incl. BTW, exclusief klei en stoken (half brood klei & stoken € 12,-).


Woensdagochtend: 9:30-12:00 uur. Dit is een groep waarin alleen gedraaid wordt, 1 docent. Aantal lessen 7. Prijs: €154,- incl. BTW, exclusief klei en stoken (half brood klei & stoken € 12,-).


Donderdagochtend: 9.30-12.00 uur. Dit is een gemengde groep draaien/handvormen met 2 docenten. Aantal lessen 11. Prijs: €242,- incl. BTW, exclusief klei en stoken (half brood klei & stoken € 12,-).


Start:

Dinsdagavond: 7 januari / 3 maart 2020

Woensdagochtend: 8 januari / 4 maart / 6 mei 2020

Donderdagochtend: 9 januari / 2 april 2020

Inhoud: Altijd al een keertje willen pottenbakken? In deze cursus draaien van 7 lessen worden de basistechnieken behandeld. Aan bod komen o.a. centreren, het maken van een cilindervorm/komvorm en afdraaien. De werken kunnen worden gedecoreerd met een engobe en een transparant glazuur.

Op dinsdag en donderdag is er een gecombineerde les draaien en handvormen, je bent vrij om te kiezen waar je je mee bezig wilt houden. Er is ook wat meer ruimte voor decoratie en glazuren.

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Er zijn 4 schopschijven en 4 elektrische draaischijven in het lokaal aanwezig.

Contact: mail naar pascale@kleywerk.nl

www.kleywerk.nl

KLEYWERK FEEST

VIER JE FEESTJE BIJ KLEYWERK!    


Het lijkt wel toveren; een potje leren draaien op een echte pottenbakkersschijf! We maken er zelf een dekseltje bij van een plaatje klei. Boetseer je er een flamingo op met mooie veertjes? Of een paard met vleugels? Of wordt het een beer met een muis op zijn snuit? Met speciale kleiverf erop wordt het allemaal nog mooier!

De juffen begeleiden het werk, maar grijpen beperkt in. We vinden het vooral belangrijk dat de feestvierders plezier hebben in het maken en na het bakken (ongeveer 3 weken) hun eigen handschrift herkennen.

Kosten: voor 6 kinderen €140,-, daarna €19,- per kind.

Duur: tot 10 kinderen 2,5 uur, daarna 3 uur.

Aanmelden/info: pascale@kleywerk.nl

De feestjes vinden plaats op woensdagmiddag of zaterdag. Wij huren het keramieklokaal 2.03 bij Gigant aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.

Familiefeestjes geven wij ook graag, meer informatie? Stuur een mailtje naar pascale@kleywerk.nl

N.B. Kleyjuffen zijn beiden in bezit van een VOGKLEYWERK WORKSHOP

Woensdag of zaterdag, 2 docenten

Onze workshops bestaan uit een combinatie van draaien op een pottenbakkersschijf en handvormen. In het keramieklokaal zijn vier elektrische pottenbakkersschijven en 4 schopschijven aanwezig. Tijdens de workshop ben je om de beurt aan het handvormen en draaien. Ervaring is niet nodig!

Wij hebben ideëen voor thema’s klaarliggen maar denken ook graag mee over een thema op maat. Een mooie combinatie met het draaien is het opbouwen. Deze techniek geeft veel vrijheid in het kiezen van een onderwerp. Er kan gebouwd worden aan een vaas, diervorm of een vrije vorm. Kleur kan worden geschilderd, gespat of met een eigen sjabloon worden aangebracht.

Na het drogen gaan ze de oven in op 950 graden. In overleg kunnen wij nog een transparant glazuur aanbrengen voor de glazuur-stook op 1120 graden. Het duurt dus even tot alles klaar is, meestal zo’n 3-4 weken.

Prijs: €40,- pp, incl. BTW

De workshop duurt 3 uur en vindt plaats op woensdag, zaterdag of in overleg

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn

Minimaal 6 deelnemers. (Mocht op de dag zelf het aantal deelnemers lager zijn dan 6 dan zijn wij genoodzaakt om 60% van 40 euro pp te factureren.)

Contact: mail naar pascale@kleywerk.nl

www.kleywerk.nl


KLEYWERK OPEN WORKSHOP

Zaterdag 10:00 - 13:00 uur, 2 docenten

Voor wie deel wil nemen aan onze workshop maar niet met een groep van minimaal 6 personen is hebben we de OPEN WORKSHOP bedacht. De inhoud is gelijk aan de workshop zoals hierboven beschreven en vindt plaats op een aantal zaterdagen.

Prijs: €40,- pp, incl. BTW

De workshop duurt 3 uur

Data: zaterdag 23 november 2019 / 25 januari 2020 / 21 maart 2020 / 23 mei 2020 / 27 juni 2020

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn

Contact: mail naar pascale@kleywerk.nl