kleywerk

Kleywerk is een samenwerking tussen Mariëlla Koenders ( Kleytuin) en Pascale van den Berge (De Aardewerkfabriek). Samen maken wij producten (o.a. wandlampje Snater) en geven wij kinderfeestjes, workshops en cursussen. Deze vinden plaats in het keramieklokaal bij Gigant aan de Nieuwstraat in Apeldoorn.

www.kleywerk.nl

DRAAIEN MET KLEYWERK

Dinsdag, woensdag, Donderdag

Dinsdagavond: 19:00-21:30 uur. Dit is een gemengde groep draaien/handvormen met 2 docenten.

Woensdagochtend: 9:30-12:00 uur. Dit is een groep waar alleen gedraaid wordt, 1 docent.

Donderdagochtend: 9.30-12.00 uur. Dit is een gemengde groep draaien/handvormen met 2 docenten.

Locatie: Lokaal 2.03 bij Gigant, Markant in cultuur, Nieuwstraat 379 te Apeldoorn

Aantal lessen: 7 of 11

Prijs 7 lessen: € 154,- , prijs 11 lessen € 242,-incl. BTW, exclusief klei en stoken (heel brood klei & stoken € 24,-).

Start:

dinsdagavond: 11 januari 2020 (7 lessen)

woensdagochtend 8 januari 2020 / 6 mei 2020 (7 lessen)

donderdagochtend: 9 januari 2020 (11 lessen)


Inhoud: Altijd al een keertje willen pottenbakken? In deze korte cursus draaien worden de basistechnieken behandeld. Aan bod komen o.a. centreren, het maken van een cilindervorm/komvorm en afdraaien. De werken kunnen worden gedecoreerd met een engobe en een transparant glazuur.

Op dinsdag en donderdag is er een gecombineerde les draaien en handvormen, je bent vrij om te kiezen waar je je mee bezig wilt houden. Er is ook wat meer ruimte voor decoratie en glazuren.

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Er zijn 4 schopschijven en 4 elektrische draaischijven in het lokaal aanwezig.

Meer informatie of inschrijven? pascale@kleywerk.nl

www.kleywerk.nl

VIER JE FEESTJE BIJ KLEYWERK!

Het is hartstikke leuk om een potje te leren draaien en hierbij een deksel te maken uit een plaatje klei. Maak er een zebra vachtje van of een egel met scherpe stekels! Of wat dacht je van vuurspuwende vulkanen, eenhoorns en andere spannende onderwerpen? Bij voldoende tijd kunnen de werkstukjes worden beschilderd met een speciale kleiverf. Wij zorgen voor lekkers en iets te drinken.

Na 2 a 3 weken zijn de kunstwerken klaar en kunnen ze in overleg worden opgehaald.

Vanaf 6 kinderen: het feestje duurt 2-2,5 uur, 19,- euro pp

Vanaf 10 kinderen: het feestje duurt 2,5 uur, 17,50 euro pp

Aanmelden/info: pascale@kleywerk.nl

De feestjes vinden plaats op woensdagmiddag of zaterdag. Wij huren het keramieklokaal 203 bij Gigant aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn.

Familiefeestjes geven wij ook graag, meer informatie? Stuur een mailtje naar pascale@kleywerk.nl

www.kleywerk.nl


KLEYWERK WORKSHOP

Woensdag of zaterdag, 2 docenten

Onze workshops bestaan uit een combinatie van draaien op een pottenbakkersschijf en handvormen. In het keramieklokaal zijn een elektrische pottenbakkersschijf en 4 schopschijven aanwezig. Tijdens de workshop ben je om de beurt aan het handvormen en draaien. Ervaring is niet nodig!

Wij hebben ideëen voor thema’s klaarliggen maar wij denken ook graag mee over een thema op maat. Zo zijn we met huisnummers aan de slag gegaan tijdens een workshop met alleen maar buren. Voor een workshop georganiseerd door een familie uit drie generaties, bedachten we vaasjes in diverse formaten en samenstellingen.

Aan het eind van de workshop kunnen de werkstukken worden gedecoreerd met engobe, een klei-verf. Na het drogen gaan ze de oven in op 950 graden. In overleg kunnen wij nog een glazuur aanbrengen voor de glazuur-stook op 1120 graden. Het duurt dus even tot alles klaar is, meestal zo’n 3-4 weken.

Prijs is 40 euro pp, incl. BTW

De workshop duurt 3 uur en vindt plaats op woensdag, zaterdag of in overleg

Minimaal 6 deelnemers (Mocht op de dag zelf het aantal deelnemers lager zijn dan 6 dan zijn wij genoodzaakt om 60% van 40 euro pp te factureren.)

Reserveren kan via pascale@kleywerk.nl

www.kleywerk.nl


KLEYWERK OPEN WORKSHOP

Zaterdag 10:00 - 13:00 uur, 2 docenten

Onze workshops bestaan uit een combinatie van draaien op een pottenbakkersschijf en handvormen. In het keramieklokaal zijn 4 elektrische pottenbakkersschijven en 4 schopschijven aanwezig. Tijdens de workshop ben je om de beurt aan het handvormen en draaien. Ervaring is niet nodig!

Aan het eind van de workshop kunnen de werkstukken worden gedecoreerd met engobe, een klei-verf. Na het drogen gaan ze de oven in op 950 graden. In overleg kunnen wij nog een glazuur aanbrengen voor de glazuur-stook op 1120 graden. Het duurt dus even tot alles klaar is, meestal zo’n 3-4 weken.

Prijs is 40 euro pp, incl. BTW

De workshop duurt 3 uur

Data: 23 november 2019 / 25 januari 2020 / 21 maart 2020 / 23 mei 2020 / 27 juni 2020

Inschrijven kan via pascale@kleywerk.nl